Exploring Macedonia National Tourism Portal

Линкови на Hemija.net

Македонски дел од
хемискиот
кибер простор

Главна страница Линкови Периоден систем Книги и списанија Експерименти Нобеловци Форум Хумор Email
  Статии публикувани во 2008
  Статии публикувани во 2007
  Статии публикувани во 2006
  Статии публикувани во 2005
  Статии публикувани во 2004
  Статии публикувани во 2003
  Статии публикувани во 2002
  Статии публикувани во 2001
  Статии публикувани во 2000
  Врвни десет
  Внесете промена
  Cool страници
  Врвни десет
  Додадете нова страница
  Периодични списанија
  Книги од странски издавачи
  Книги од домашни издавачи
Link.Hemija.net | Додадете стрница | Внесете промена | Cool страници | Врвени десет | Пребарување

  Пребарај 

Напредно пребарување

  Категории 

Универзитети
Хемиски друштва и организации
Владини агенции и лаборатории
 
Аналитичка хемија
Биохемија
Геохемија
Електрохемија
Историја на хемијата
Клиничка и медицинска хемија
Кристалографија
Образование
Општа и неорганска хемија
Органска хемија
Спектроскопија
Теориска хемија
Физичка хемија
Хемија на животна средина
Хемија на материјали
Хемометрија
Хроматографија
 
Безбедност во лабораторија
Токсични хемикалии
 
Конференции
Интернет комуникации
 
Бази на податоци
Периодни системи
Молекули
Биографии
Патенти
Софтвер
Архиви на софтвер
WAP страници
 
Хемиски портали
Хемиски хумор
 
Останати линкови

  Хроматографија

Резултатите од 1 до 10 се прикажани на оваа страница од вкупно 18 најдени.
Сортираj според [Датум] [Посети] [Оценки]

 • A Molecular Database for Chiral Chromatography - База на податоци за раздвојување на хирални молекули со хроматографија.
  (Додадено на 13 мај 2001, 6265 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • An Introduction to Chromatography - Основи на хроматографијата од Patrick McKay (статија)
  (Додадено на 13 мај 2001, 6268 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • BASIC LIQUID CHROMATOGRAPHY - On-line книга за Основите на течната хроматотографија од Dr Yuri Kazakevich и Dr. Harold McNair
  (Додадено на 13 мај 2001, 6261 посети)
  Оценка: 9/10 од 1 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Chemical Separations - Слајдови од предавања за теоријата на хроматографијата. Гасна, течна, афинитетна, суперкритична, електрофореза, квантитативна анализа и др.
  (Додадено на 24 јули 2001, 6266 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Chrom-Ed Series - Серија од online текстови и целосни книги за хроматографија од авторот Dr. RPW Scott. Во моментот на внесување на овие информации на страницата може да најдете единаесет наслови за општите принципи на хроматографијата, за гасна, течна хроматографија, потоа за детектори за гасна и течна хроматографија, ретенциони механизми, теорија на теоретски подови, за дисперзиона и препаративна хроматографија. Интересна збирка за почетници во аналитичката хемија и науката за раздвојување.
  (Додадено на 27 септември 2003, 6272 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Chromatographyonline - Новости и статии за течна и гасна хроматографија, курсеви, дискусии, новини од производителите на опрема и софтвер и др.
  (Додадено на 02 јули 2001, 6263 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Flavornet - Flavonet претставува компилација на супстанци кои и даваат арома на храната подредени според нивниот хроматографски сигнал. Во оваа база на податоци супстанците се подредени според Kovats и етил естерски ретенционите индекси. Базата ја одржува проф. Terry E. Acree од Cornell University, САД.
  (Додадено на 22 јуни 2004, 6261 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Homepage of HPLC and LC-MS - Ова страница содржи статии, процедури, упатства, како и презентации на едукативни материјали за аналитичка хемија, со посебен осврт на течната хроматографија.
  (Додадено на 19 ноември 2002, 6262 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • HPLC - A Users Guide - Прирачник за работа со HPLC изработен од студентите по фармација на University of Kentucky.
  (Додадено на 09 јули 2001, 6257 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Public Chromatography Applications Database under ACD/Web Librarian - Оваа база на податоци содржи податоци за најразлични примени на хроматографијата собрани од водечките светски производители на хроматохрафски колони (Agilent, Alltech, Beckman Coulter, GL Sciences, Hamilton, Merck KGaA, PerkinElmer, Polymer Laboratories, SIELC Technologies, Supelco, Thar Technologies, Thermo Electron). Базата може да се пребарува според голем број хроматографски параметри, како и според структури, супстанци и сл.
  (Додадено на 03 јули 2005, 6262 посети)
  Оценка: 1/10 од 1 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   

  2 страници: 1 2 .   Следна страница >>

  Пребарај во оваа категорија:

[Главна стана] [Стари статии] [Периоден систем] [Линкови]
[Нобеловци] [Форум] [Хумор] [E-mail]

© Hemija.net, Скопје, Македонија. Контакт: kontakt@hemija.net