350.org

Линкови на Hemija.net

Македонски дел од
хемискиот
кибер простор

Главна страница Линкови Периоден систем Книги и списанија Експерименти Нобеловци Форум Хумор Email
  Статии публикувани во 2008
  Статии публикувани во 2007
  Статии публикувани во 2006
  Статии публикувани во 2005
  Статии публикувани во 2004
  Статии публикувани во 2003
  Статии публикувани во 2002
  Статии публикувани во 2001
  Статии публикувани во 2000
  Врвни десет
  Внесете промена
  Cool страници
  Врвни десет
  Додадете нова страница
  Периодични списанија
  Книги од странски издавачи
  Книги од домашни издавачи
Link.Hemija.net | Додадете стрница | Внесете промена | Cool страници | Врвени десет | Пребарување

  Пребарај 

Напредно пребарување

  Категории 

Универзитети
Хемиски друштва и организации
Владини агенции и лаборатории
 
Аналитичка хемија
Биохемија
Геохемија
Електрохемија
Историја на хемијата
Клиничка и медицинска хемија
Кристалографија
Образование
Општа и неорганска хемија
Органска хемија
Спектроскопија
Теориска хемија
Физичка хемија
Хемија на животна средина
Хемија на материјали
Хемометрија
Хроматографија
 
Безбедност во лабораторија
Токсични хемикалии
 
Конференции
Интернет комуникации
 
Бази на податоци
Периодни системи
Молекули
Биографии
Патенти
Софтвер
Архиви на софтвер
WAP страници
 
Хемиски портали
Хемиски хумор
 
Останати линкови

  Хемиски друштва и организации

Резултатите од 1 до 10 се прикажани на оваа страница од вкупно 48 најдени.
Сортираj според [Датум] [Посети] [Оценки]

 • African Association of Pure and Applied Chemistry - Африканско здружение за чиста и применета хемија. Поседува база на податоци со оддели за хемија на универзитети и во индустрија од цела Африка.
  (Додадено на 23 септември 2003, 6266 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • American Association for Clinical Chemistry - Организација која ги обединува вработените во клиничките лаборатории.
  (Додадено на 09 мај 2001, 6278 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • American Chemical Society - Американско хемиско друштво. (голем избор на едукативни материјали)
  (Додадено на 09 мај 2001, 6268 посети)
  Оценка: 10/10 од 1 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • American Chemistry Council - Американскиот хемиски совет ги претставува водечките компании од хемиската индустрија. Членовите на советот се обудуваат применувајќи ја хемијата и истражувањата поврзани со неа да понудат иновативни производи кои го подобруваат здравјето и квалитетот на животот.
  (Додадено на 17 октомври 2004, 6268 посети)
  Оценка: 1/10 од 1 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • American Electrophoresis Society - Американско друштво за електрофореза. Формирано е во 1980 за да го помогне и промовира развојот на детекцијата и сепарацијата со електрофореза. Идејата за основање на ова друштво е во размената на искуства помеѓу членовите, како и оранизирање на семинари и обуки чија цел е промоција на овие текхники.
  (Додадено на 04 декември 2007, 6273 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • American Physical Society - Американско физичко друштво.
  (Додадено на 09 мај 2001, 6263 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • American Society for Biochemistry and Molecular Biology - Американско здружение за биохемија и молекуларна биологија. Има задача да го промовира изучувањето на молекулската природа на процесите во живите организми.
  (Додадено на 17 мај 2003, 6262 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • American Society for Mass Spectrometry - Американско здружение за масена спектроскопија. Здружението е основано во 1969 г. со цела да ги шири сознанијата за масената спектроскопија и сите останати дисциплини поврзани со неа. Зрружението има над 3500 членови од образовни, истражувачки и развојни институции.
  (Додадено на 01 март 2003, 6350 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Association of Analytical Chemists - AOAC - Асоцијација на анаитичари. Меѓународно здружение кое има за цел да ја промовира аналитичката хемија. Се јавува како организатор на конгреси и издавач поголем број на публикации меѓу кои и списанието Journal of AOAC International.
  (Додадено на 11 октомври 2002, 6262 посети)
  Оценка: 10/10 од 1 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Balkan Environmental Association (B.EN.A.) - Балканска асоцијација за заштита на животната средина. БЕНА е органуизатор на International Conference of the Balkan Environmental Association on Transboundary Pollution, издавач е на списанието Journal of Evironmental Protection and Ecology.
  (Додадено на 02 јуни 2002, 6257 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   

  5 страници: 1 2 3 4 5 .   Следна страница >>

  Пребарај во оваа категорија:

[Главна стана] [Стари статии] [Периоден систем] [Линкови]
[Нобеловци] [Форум] [Хумор] [E-mail]

© Hemija.net, Скопје, Македонија. Контакт: kontakt@hemija.net