Exploring Macedonia National Tourism Portal

Линкови на Hemija.net

Македонски дел од
хемискиот
кибер простор

Главна страница Линкови Периоден систем Книги и списанија Експерименти Нобеловци Форум Хумор Email
  Статии публикувани во 2008
  Статии публикувани во 2007
  Статии публикувани во 2006
  Статии публикувани во 2005
  Статии публикувани во 2004
  Статии публикувани во 2003
  Статии публикувани во 2002
  Статии публикувани во 2001
  Статии публикувани во 2000
  Врвни десет
  Внесете промена
  Cool страници
  Врвни десет
  Додадете нова страница
  Периодични списанија
  Книги од странски издавачи
  Книги од домашни издавачи
Link.Hemija.net | Додадете стрница | Внесете промена | Cool страници | Врвени десет | Пребарување

  Пребарај 

Напредно пребарување

  Категории 

Универзитети
Хемиски друштва и организации
Владини агенции и лаборатории
 
Аналитичка хемија
Биохемија
Геохемија
Електрохемија
Историја на хемијата
Клиничка и медицинска хемија
Кристалографија
Образование
Општа и неорганска хемија
Органска хемија
Спектроскопија
Теориска хемија
Физичка хемија
Хемија на животна средина
Хемија на материјали
Хемометрија
Хроматографија
 
Безбедност во лабораторија
Токсични хемикалии
 
Конференции
Интернет комуникации
 
Бази на податоци
Периодни системи
Молекули
Биографии
Патенти
Софтвер
Архиви на софтвер
WAP страници
 
Хемиски портали
Хемиски хумор
 
Останати линкови

  Спектроскопија

Резултатите од 1 до 10 се прикажани на оваа страница од вкупно 31 најдени.
Сортираj според [Датум] [Посети] [Оценки]

 • An Introduction to NMR- Theory - Вовед во теоријата на нуклеарно магнетната резонанца.
  (Додадено на 19 мај 2001, 6263 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Animated Infra-Red Spectroscopy (AIRS) - Анимирана инфрацрвена спектроскопија. Оваа страница содржи анимирани инфрацрвени спектри за голем број на органиски супстанци. Со кликнувањето на секои пик во спектарот се стартува анимација за соодветната вибрација во молекулата. За повеќе информации одберете го горниот линк.
  (Додадено на 22 февруари 2003, 6260 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Apollo 16 Orbital Experiments - Покрај испитувањата на површината на месечината, екипажот на Apollo 16 изврши интензивни испитувања на месечината од лунарната орбита. Со користење на флуоресцентен спектрометар со рентгенски зраци беше анализирана површината на месечината, додека пак, со користење на масен спектрометар бил определуван составот на атмосферата на месечината.
  (Додадено на 04 декември 2007, 6265 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Applications of 1H NMR spectroscopy - Примена на 1H НМР спектроскопија.
  (Додадено на 19 мај 2001, 6273 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • AUGIE Chem: Raman Spectroscopy - Детален опис на експеримент за студенти на додипломски студии - Мерење и симулација на рамански спектри. приредено од Department of Chemistry. Augustana College, Sioux Falls, Јужна Дакота, САД.
  (Додадено на 03 декември 2007, 6263 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Basic Proton and C-13 NMR Spectroscopy - Страницата ги објаснува основите на H и C-13 НМР спектроскопија. Хемиското поместување и расцепувањето на лентите во НМР спектарот се објаснети. Страницата претставува дел од поголема страница за органска хемија.
  (Додадено на 12 мај 2004, 6258 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Chemistry Film Studio - Осцилаторни реакции, сребрено огледало, бои на индикатори, алкални метали, редокс реакции и др. (Потребни се: Quicktime и Shockwave plug-ин).
  (Додадено на 21 мај 2001, 6260 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Chemistry of Stars - Spectroscopy - Страницата претставува инустриран вовед во хемијата на ѕвездите и нивниот основен хемиски состав. Акцент е ставен на спектроскопските техники за нивно набљудување и изучување.
  (Додадено на 08 јуни 2003, 6257 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Infrared Absorbances for Common Functional Groups - Апсорпција на зрачење во инфрацрвениот дел од спектарот од вообичаени функционални групи.
  (Додадено на 23 јули 2001, 6259 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • International Mass Spectrometry website - Одличен вовед во масената спектрометрија. На страницата ќе најдете податоци за изторијатот на МС, познати научници, примена (астрономија, биологија, хемија и др).
  (Додадено на 19 јануари 2002, 6260 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   

  4 страници: 1 2 3 4 .   Следна страница >>

  Пребарај во оваа категорија:

[Главна стана] [Стари статии] [Периоден систем] [Линкови]
[Нобеловци] [Форум] [Хумор] [E-mail]

© Hemija.net, Скопје, Македонија. Контакт: kontakt@hemija.net