Exploring Macedonia National Tourism Portal

Линкови на Hemija.net

Македонски дел од
хемискиот
кибер простор

Главна страница Линкови Периоден систем Книги и списанија Експерименти Нобеловци Форум Хумор Email
  Статии публикувани во 2008
  Статии публикувани во 2007
  Статии публикувани во 2006
  Статии публикувани во 2005
  Статии публикувани во 2004
  Статии публикувани во 2003
  Статии публикувани во 2002
  Статии публикувани во 2001
  Статии публикувани во 2000
  Врвни десет
  Внесете промена
  Cool страници
  Врвни десет
  Додадете нова страница
  Периодични списанија
  Книги од странски издавачи
  Книги од домашни издавачи
Link.Hemija.net | Додадете стрница | Внесете промена | Cool страници | Врвени десет | Пребарување

  Пребарај 

Напредно пребарување

  Категории 

Универзитети
Хемиски друштва и организации
Владини агенции и лаборатории
 
Аналитичка хемија
Биохемија
Геохемија
Електрохемија
Историја на хемијата
Клиничка и медицинска хемија
Кристалографија
Образование
Општа и неорганска хемија
Органска хемија
Спектроскопија
Теориска хемија
Физичка хемија
Хемија на животна средина
Хемија на материјали
Хемометрија
Хроматографија
 
Безбедност во лабораторија
Токсични хемикалии
 
Конференции
Интернет комуникации
 
Бази на податоци
Периодни системи
Молекули
Биографии
Патенти
Софтвер
Архиви на софтвер
WAP страници
 
Хемиски портали
Хемиски хумор
 
Останати линкови

  Молекули

Резултатите од 1 до 10 се прикажани на оваа страница од вкупно 24 најдени.
Сортираj според [Датум] [Посети] [Оценки]

 • Adrenaline - Својства, структура, синтези, биолошка активност за адреналинот.
  (Додадено на 23 февруари 2002, 6265 посети)
  Оценка: 7/10 од 3 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Alphabetical Listing of Molecules - Алфабетски листа на молекули. За прегледување на страницата вашиот browser треба да има Chemie plug-in.
  (Додадено на 28 декември 2002, 6264 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Banque de molécules et d`ions ne contenant pas d`éléments de transition - Педесетина датотеки во PDB формат кои ги опишуваат геометриските својства на неоргански молекули. Датотеките се напоравени со користење на атомски координати добиени од експериментални мерења.
  (Додадено на 24 март 2003, 6271 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • ChEBI - Chemical Entities of Biological Interest - ChEBI - хемиски молекули од биолошки интерес, претставува бесплатен речник на мали молекулски ентитети (молекули, јони, јонски парови, радикали, комплекси, конформери и сл.). Супстанците кои се наоѓаат во базата се или природни производи или, пак, синтетички супстанци кои покажуваат извесна биолошка актовност. ChEBI во себе бклучува и онтолошка класификација, при што односите помеѓу класите на ентитети и нивните редивати се специфицирани.
  (Додадено на 04 септември 2004, 6266 посети)
  Оценка: 1/10 од 1 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • ChemExper - Бесплатен сервис кој овозможува пребарување низ база на податоци од над 20 производители. Базата содржи над 70 000 супстанци и околу 16 000 податоци за токсичност на хемиалиите.
  (Додадено на 20 декември 2001, 6261 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Chemical of the Week - Супстанца на неделата. Податоци за хемикалиите, нивните својства, производство и сл.
  (Додадено на 23 февруари 2002, 6258 посети)
  Оценка: 10/10 од 1 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Chemicals Used for Laboratory Exercises (Phoenix College) - Фактографски податоци за различни органски и неоргански супстанци кои често се користат при лабораториски вежби.
  (Додадено на 01 април 2002, 6259 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Chemis3D - Molecular Viewer Applet - Јава аплет за 3Д визуализација на молекулски модели во рамките на интернет страници. Главни карактеристики: Манипулација во релано време и брзо 3Д рендерирање; различни видови и стилови на претставување на протеини и нуклеински киселини; поддршка за неколку различни формати; едноставна интеграција со интернет пребарувачот и др.
  (Додадено на 21 декември 2003, 6260 посети)
  Оценка: 10/10 од 1 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • HIC-Up Hetero-compound Information Centre - Uppsala - Информациски центар за хетеро-соединенија на Универзитетот во Упсала, Шветска. Бесплатен извор на податоци посебно корисни за ртуктурни биолози кои се занимаваат со хетеро-супстанци. Креирано од Gerard Kleywegt од Универзитетот во Упсала.
  (Додадено на 25 септември 2003, 6259 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Molecular Heaven - Молекулски рај. Страницата нуди пристап до други страници на кои ќе најдете информации за голем број хемиски структури.
  (Додадено на 27 септември 2003, 6280 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   

  3 страници: 1 2 3 .   Следна страница >>

  Пребарај во оваа категорија:

[Главна стана] [Стари статии] [Периоден систем] [Линкови]
[Нобеловци] [Форум] [Хумор] [E-mail]

© Hemija.net, Скопје, Македонија. Контакт: kontakt@hemija.net