Farmahem - od 2001 sponzor na Hemija.net

Линкови на Hemija.net

Македонски дел од
хемискиот
кибер простор

Главна страница Линкови Периоден систем Книги и списанија Експерименти Нобеловци Форум Хумор Email
  Статии публикувани во 2008
  Статии публикувани во 2007
  Статии публикувани во 2006
  Статии публикувани во 2005
  Статии публикувани во 2004
  Статии публикувани во 2003
  Статии публикувани во 2002
  Статии публикувани во 2001
  Статии публикувани во 2000
  Врвни десет
  Внесете промена
  Cool страници
  Врвни десет
  Додадете нова страница
  Периодични списанија
  Книги од странски издавачи
  Книги од домашни издавачи
Link.Hemija.net | Додадете стрница | Внесете промена | Cool страници | Врвени десет | Пребарување

  Пребарај 

Напредно пребарување

  Категории 

Универзитети
Хемиски друштва и организации
Владини агенции и лаборатории
 
Аналитичка хемија
Биохемија
Геохемија
Електрохемија
Историја на хемијата
Клиничка и медицинска хемија
Кристалографија
Образование
Општа и неорганска хемија
Органска хемија
Спектроскопија
Теориска хемија
Физичка хемија
Хемија на животна средина
Хемија на материјали
Хемометрија
Хроматографија
 
Безбедност во лабораторија
Токсични хемикалии
 
Конференции
Интернет комуникации
 
Бази на податоци
Периодни системи
Молекули
Биографии
Патенти
Софтвер
Архиви на софтвер
WAP страници
 
Хемиски портали
Хемиски хумор
 
Останати линкови

  Историја на хемијата

Резултатите од 1 до 10 се прикажани на оваа страница од вкупно 38 најдени.
Сортираj според [Датум] [Посети] [Оценки]

 • 100 Distinguished European Chemists - Страницата е посветена на стоте најистакнати европски хемичари (од почетокот на хемиската револуција до почетокот на XXI век).
  (Додадено на 15 март 2002, 6264 посети)
  Оценка: 10/10 од 1 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • A History of Computational Chemistry - Статија напишана од Allen Richon во 1966 година, претставува времеплов низ најважните откритија на во поле од хемијата. Запошнува со првите резултатит на Хајзембер за квантната механика, публикувани во 1925 година. Секоја година е поделена на публикации, софтвер и хардвер. За публикациите се дадени само референци.
  (Додадено на 14 јуни 2003, 6265 посети)
  Оценка: 4/10 од 3 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Ancient Egyptian Science - Оваа страница претставува преглед на развојот на науката во древниот Египет. Хронолошки записи проследени со дискусии за алхемија, металургија, за експлоатација на бакар, железо, злато и др. скапоцени метали. Потоа врската меѓу металите и мистицизмот, производство на стакло, текстил и бои.
  (Додадено на 07 август 2003, 6260 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Atomic Structure Table of Contents - Времелов за развојот на атомската теорија од древна Грција до денешни дни. Со линкови до страници каде за секоја од темите се дискутира поопширно.
  (Додадено на 07 август 2003, 6261 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Avogadro - Оваа страница е посветена на Amadeo Avogadro (најпознат според бројот кој го носи неговото име, 6,02x1023, број на молекули во еден мол). Страницата содржи основни биографски податоци за Avogadro, како и преглен за неговиот придонес за хемијата
  (Додадено на 13 јануари 2002, 6257 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Biographical Database of the British Chemical Community, 1880-1970 - Библиографска база на податоци за хемичарите во Велика Британија за периодот од 1880-1970 година. Базата содржи податоци за околу 3700 хемичари. Проектот е раководен од Dr. Gerrylynn K Roberts and Dr. Robin Mackie од The Open University, ВБ.
  (Додадено на 01 јуни 2003, 6260 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • British Society for the History of Science - Британско здружение за историја на науката. Едукативни содржини, конференции, новости, монографии, награди линкови и др.
  (Додадено на 12 јануари 2003, 6272 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • CHEM-HIST Electronic Discussion Group - CHEM-HIST е електронски форум каде се разменуваат информации поврзани со историјата на хемијата и хемиската индустрија. Информации за конференции, проекти, семинари, изложби, музеи, статии и списанија во врска со историјата на хемијата.
  (Додадено на 11 мај 2001, 6266 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Chemical Achievers - Збирка на биографии на познати хемичари од Chemical Heritage Foundation.
  (Додадено на 10 ноември 2002, 6266 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Chemical Heritage Foundation - Фондација за хемиско наследство - работи на анимирање на јавното мислење за значењето на хемиската наука.
  (Додадено на 11 мај 2001, 6259 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   

  4 страници: 1 2 3 4 .   Следна страница >>

  Пребарај во оваа категорија:

[Главна стана] [Стари статии] [Периоден систем] [Линкови]
[Нобеловци] [Форум] [Хумор] [E-mail]

© Hemija.net, Скопје, Македонија. Контакт: kontakt@hemija.net