Farmahem - od 2001 sponzor na Hemija.net

Линкови на Hemija.net

Македонски дел од
хемискиот
кибер простор

Главна страница Линкови Периоден систем Книги и списанија Експерименти Нобеловци Форум Хумор Email
  Статии публикувани во 2008
  Статии публикувани во 2007
  Статии публикувани во 2006
  Статии публикувани во 2005
  Статии публикувани во 2004
  Статии публикувани во 2003
  Статии публикувани во 2002
  Статии публикувани во 2001
  Статии публикувани во 2000
  Врвни десет
  Внесете промена
  Cool страници
  Врвни десет
  Додадете нова страница
  Периодични списанија
  Книги од странски издавачи
  Книги од домашни издавачи
Link.Hemija.net | Додадете стрница | Внесете промена | Cool страници | Врвени десет | Пребарување

  Пребарај 

Напредно пребарување

  Категории 

Универзитети
Хемиски друштва и организации
Владини агенции и лаборатории
 
Аналитичка хемија
Биохемија
Геохемија
Електрохемија
Историја на хемијата
Клиничка и медицинска хемија
Кристалографија
Образование
Општа и неорганска хемија
Органска хемија
Спектроскопија
Теориска хемија
Физичка хемија
Хемија на животна средина
Хемија на материјали
Хемометрија
Хроматографија
 
Безбедност во лабораторија
Токсични хемикалии
 
Конференции
Интернет комуникации
 
Бази на податоци
Периодни системи
Молекули
Биографии
Патенти
Софтвер
Архиви на софтвер
WAP страници
 
Хемиски портали
Хемиски хумор
 
Останати линкови

  Безбедност во лабораторија

Резултатите од 1 до 7 се прикажани на оваа страница од вкупно 7 најдени.
Сортираj според [Датум] [Посети] [Оценки]

 • Arbetslivsinstitutet/National Institute for Working Life - Национален институт на кралството Шветска за работна сила. Се занимава со истражување и развој поврзани со заштита при работа, со едукација и тренинг и со издаваштво заштита при работа. Најголемиот дел од содржините се на шветски и англиски.
  (Додадено на 20 мај 2003, 6271 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Milbros Chemical Information System - MCSI претставува најдетален светски извор на информации за безбедност при транспорт на течни хемикалии. Системот ги содржи најновите информации за начинот на кои треба да се ракува со штетни хемикалии. Исто така нуди и информации кои не се јавно достапни и со тоа овозможува да се редуцира трошоците во планирањето и ризиците во транспорт.
  (Додадено на 17 април 2004, 6270 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • National Safety Council Online Resources/Library - Национален совет за безбедност при работа. Организација со голем број извори на информации безбедност при работа, зашувување на животна средина и други аспекти поврзани со безбедбноста на во работата.
  (Додадено на 07 август 2003, 6268 посети)
  Оценка: 10/10 од 1 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • Sampling & Analytical Methods - Начин на земање на проба и методи за анализа на голем број супстанци кои може да влијаат на квалитетот на работната средина. Страницата е сопственост на Occupational Safety & Health Administration, при U.S. Department of Labor.
  (Додадено на 29 декември 2002, 6262 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • School of Chemistry Safety Manual - Информации за безбедност при работа во лабораторија наменети за студентите на School of Chemistry, University of Bristol, Велика Британија. Детални објаснувања за безбедноста при работа, одговорностите и обврските на учесниците во наставата заедно со информации за итна медицинска помош ќе најдете на страницата.
  (Додадено на 22 мај 2003, 6266 посети)
  Оценка: 9/10 од 1 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • SSERC - Scottish Schools Equipment Research Centre - Шкотски сајт на кој може да се најдат податоци за различни аспекти за заштита при работа во лабораторија.
  (Додадено на 11 јуни 2001, 6276 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   
 • The Laboratory Safety Institute - Laboratory Safety Institute претставува непрофитна организација која се занимава со безбедноста и квалитетот на работната средина. Целта на оваа организација е безбедноста и здравата средина да станат интегрален дел од работата во секоја лабораторија.
  (Додадено на 11 јуни 2001, 6267 посети)
  Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
   

  Крај на листата со резултати.

  Пребарај во оваа категорија:

[Главна стана] [Стари статии] [Периоден систем] [Линкови]
[Нобеловци] [Форум] [Хумор] [E-mail]

© Hemija.net, Скопје, Македонија. Контакт: kontakt@hemija.net