350.org

Линкови на Hemija.net

Македонски дел од
хемискиот
кибер простор

Главна страница Линкови Периоден систем Книги и списанија Експерименти Нобеловци Форум Хумор Email
  Статии публикувани во 2008
  Статии публикувани во 2007
  Статии публикувани во 2006
  Статии публикувани во 2005
  Статии публикувани во 2004
  Статии публикувани во 2003
  Статии публикувани во 2002
  Статии публикувани во 2001
  Статии публикувани во 2000
  Врвни десет
  Внесете промена
  Cool страници
  Врвни десет
  Додадете нова страница
  Периодични списанија
  Книги од странски издавачи
  Книги од домашни издавачи
Link.Hemija.net | Додадете стрница | Внесете промена | Cool страници | Врвени десет | Пребарување

  Пребарај 

Напредно пребарување

  Категории 

Универзитети
Хемиски друштва и организации
Владини агенции и лаборатории
 
Аналитичка хемија
Биохемија
Геохемија
Електрохемија
Историја на хемијата
Клиничка и медицинска хемија
Кристалографија
Образование
Општа и неорганска хемија
Органска хемија
Спектроскопија
Теориска хемија
Физичка хемија
Хемија на животна средина
Хемија на материјали
Хемометрија
Хроматографија
 
Безбедност во лабораторија
Токсични хемикалии
 
Конференции
Интернет комуникации
 
Бази на податоци
Периодни системи
Молекули
Биографии
Патенти
Софтвер
Архиви на софтвер
WAP страници
 
Хемиски портали
Хемиски хумор
 
Останати линкови

  Линк информации

    Во развојот на Link.Hemija.net може да учествувате и Вие. Доколку имате некој предлог кои сметате дека треба да се најде на Link.Hemija.net може да го додадете со одбирање на линкот ДОДАДЕТЕ СТРАНИЦА
    Доколку сакате да внесете промена кај линк кој веќе се наоѓа во базата на податоци, но не функционира, или описот во потполност не одговара, тоа може да го сторите со одбирање на линкот ВНЕСЕТЕ ПРОМЕНА
    Вашето мислење во врска со содржините на Link.Hemija.net може да го искажете доколку гласате за сајтовите кои сте ги посетиле.
    Доколку имате било какви забелешки за работењето на Link.Hemija.net Ве молиме да не известите на kontakt@hemija.net.
    Благодариме што ја посетивте Link.Hemija.net.

  Состојба на базата на податоци

Број на линкови: 846 поделени во 35 категории.
Страниците кои се наоѓаат во Link.Hemija.net посетувани се вкупно 5365232 пати.
Непосетени линкови има вкупно: 0
Последниот линк е додаден на: 20 мај 2010
Категорија со најмногу линкови: Универзитети (58)
Категорија со најмалку линкови: Архиви_на_софтвер (4)
Категорија со најмногу посети: Универзитети (367829)
Категорија со најмалку посети: Архиви_на_софтвер (25367)

  Најнови линкови

Збирка материјали за наставата во 21-от век во категорија Образование.
Збирката на материјали за наставата на 21-от век има цел да ви понуди различни наставни материјали и помагала кои може да ви помогнат во осовременување на наставата. Материјалите дадени во збирката исто така ќе ви помогнат да ги прилагодите барањата на новите наставни планови и програми, новата наставна методологија и користењето на новата технологија во вашата наставна практика. (Додадено: 20 мај 2010, 6355 посети)
Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]  

Academic Earth во категорија Образование.
Академска Земја (или Академска планета Земја) помага да се поврзете со предавачи од светски познати универзитети. Следејќи ги снимените предавања на врвни светски професори може да се стекнете со дипломи и сертификати. Дури и да ја немате амбицијата за добивање на диплома, содржините до кои оваа страница води може да ви помогнат во вашето неформално образование. (Додадено: 02 мај 2010, 6347 посети)
Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]  

Institute of Chemical Methodologies во категорија Владини_агенции_и_лаборатории.
Институт за хемиски методологии при Националниот истражувачки совет на Италија е формиран во 2002 година со здружување на четири реномирани научни институции. Институтот се наоѓа во близина на Рим. На институтот функционираат вкупно седум оддели: Оддел за хроматографија и електрофореза; Оддел за гасна хроматографија; Оддел за индустриски процеси; Оддел за масена спектрометрија; Оддел за нуклеарно-магнентна резонанца; Радиохемиски оддел; Оддел за реакциони механизми и хемиски процеси. (Додадено: 21 февруари 2010, 6344 посети)
Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]  

Universitе des Sciences et de la Technologie HOUARI BOUMEDIENE во категорија Универзитети.
Универзитетот за наука и технологија Houari Boumediene е лоциран во близина на градпр Баб-Езуар на 15 km од градот Алжир, во Алжир. На универзитетот постојат студии по хемија, физика, геологија, биологија, градежништво, информациски технологии, процесно инженерство и др. Ова е најголемиот универзитет во Алжир. (Додадено: 21 февруари 2010, 6344 посети)
Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]  

Beer's Law во категорија Физичка_хемија.
Беров закон. Статијата е едноставна и прегледна. Во неа се објаснуваат основите на беровиот закон врз кој денес се базираат околу 90% од сите аналитички методи. (Додадено: 03 август 2009, 6357 посети)
Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]  

British Antarctic Survey во категорија Хемија_на_животна_средина.
British Antarctic Survey (BAS) претставува британска органиизација која се занимава со истражување на животната средина на Антарктикот. BAS претставува дел од Natural Environment Research Council на Велика Британија и е одговорен за британските истражувања на Антарктикот во последните повеќе од 60 години. (Додадено: 12 јули 2009, 6344 посети)
Оценка: 0/10 од 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]  

[Главна стана] [Стари статии] [Периоден систем] [Линкови]
[Нобеловци] [Форум] [Хумор] [E-mail]

© Hemija.net, Скопје, Македонија. Контакт: kontakt@hemija.net