Farmahem - od 2001 sponzor na Hemija.net

Линкови на Hemija.net

Македонски дел од
хемискиот
кибер простор

Главна страница Линкови Периоден систем Книги и списанија Експерименти Нобеловци Форум Хумор Email
  Статии публикувани во 2008
  Статии публикувани во 2007
  Статии публикувани во 2006
  Статии публикувани во 2005
  Статии публикувани во 2004
  Статии публикувани во 2003
  Статии публикувани во 2002
  Статии публикувани во 2001
  Статии публикувани во 2000
  Врвни десет
  Внесете промена
  Cool страници
  Врвни десет
  Додадете нова страница
  Периодични списанија
  Книги од странски издавачи
  Книги од домашни издавачи
Link.Hemija.net | Додадете стрница | Внесете промена | Cool страници | Врвени десет | Пребарување

  Пребарај 

Напредно пребарување

  Категории 

Универзитети
Хемиски друштва и организации
Владини агенции и лаборатории
 
Аналитичка хемија
Биохемија
Геохемија
Електрохемија
Историја на хемијата
Клиничка и медицинска хемија
Кристалографија
Образование
Општа и неорганска хемија
Органска хемија
Спектроскопија
Теориска хемија
Физичка хемија
Хемија на животна средина
Хемија на материјали
Хемометрија
Хроматографија
 
Безбедност во лабораторија
Токсични хемикалии
 
Конференции
Интернет комуникации
 
Бази на податоци
Периодни системи
Молекули
Биографии
Патенти
Софтвер
Архиви на софтвер
WAP страници
 
Хемиски портали
Хемиски хумор
 
Останати линкови

  Cool страници

Прикажани се содржините од 41 до 50 од вкупно 52 . Подредени според категорија и наслов.

Во категоријата Хемија_на_животна_средина:

 • Why is the Ocean Salty? - Зошто е солена водата во океаните? Станицата нуди воведни информации и објансувања за потеклото на соленост на морската вода според сознанијата кои научниците денес ги имаат. Голем број на супстанци присутни во океаните се дадени во табели.
  (Додадено: 11 јуни 2003, 6270 посети)
  Оценка: 0/10 од вкупно 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
 • Намалувањето на концентрацијата на озонот во стратосферата - На оваа страница ќе најдете информации за озонската дупка, слики и други линкови до слични сајтови.
  (Додадено: 10 мај 2001, 6264 посети)
  Оценка: 0/10 од вкупно 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]

Во категоријата Хемија_на_материјали:

 • A Teacher's Guide to Superconductivity for High School Students - Водич за суперпроводливост за наставници во средните училишта. Материјалот претставува online прирачник направен да им помогне на средношколците подобро да ги совладаат основите на суперпроводливоста. Автори: Robert W. Dull и H. Richard Kerchner од Oak Ridge National Laboratory во Тенеси, САД.
  (Додадено: 19 октомври 2005, 6264 посети)
  Оценка: 3/10 од вкупно 3 глас(ови). [Оценете го сајтот]

Во категоријата Хемиски_друштва_и_организации:

 • Association of Analytical Chemists - AOAC - Асоцијација на анаитичари. Меѓународно здружение кое има за цел да ја промовира аналитичката хемија. Се јавува како организатор на конгреси и издавач поголем број на публикации меѓу кои и списанието Journal of AOAC International.
  (Додадено: 11 октомври 2002, 6262 посети)
  Оценка: 10/10 од вкупно 1 глас(ови). [Оценете го сајтот]

Во категоријата Хемиски_портали:

 • ChemWeb.com - Убедливо најдобриот и најпосетуваниот хемиски портал на интернет.
  (Додадено: 07 мај 2001, 6267 посети)
  Оценка: 8.49/10 од вкупно 4 глас(ови). [Оценете го сајтот]
 • Hemija.net - Македоснки хемиски портал - информации, новости, линкови, бази на податоци, хумор, дискусии и др.
  (Додадено: 05 мај 2001, 6290 посети)
  Оценка: 9.66/10 од вкупно 3 глас(ови). [Оценете го сајтот]
 • Links for Chemists - Хемиски линкови на University of Liverpool
  (Додадено: 09 мај 2001, 6269 посети)
  Оценка: 0/10 од вкупно 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]

Во категоријата Хемометрија:

 • Chemometrics World - Најдетален извор на податоци за хемометрија. Софтвер, области на примена, конференции, математика, хаос, литература, фирми и др.
  (Додадено: 10 мај 2001, 6281 посети)
  Оценка: 9.3/10 од вкупно 9 глас(ови). [Оценете го сајтот]
 • Experimental Design (Industrial DOE) - Постапки за кои мора да се води сметка при развојот и оптимизација на методи.
  (Додадено: 10 мај 2001, 6265 посети)
  Оценка: 8/10 од вкупно 2 глас(ови). [Оценете го сајтот]

Во категоријата Хроматографија:

[Главна стана] [Стари статии] [Периоден систем] [Линкови]
[Нобеловци] [Форум] [Хумор] [E-mail]

© Hemija.net, Скопје, Македонија. Контакт: kontakt@hemija.net