Wikipedia

Линкови на Hemija.net

Македонски дел од
хемискиот
кибер простор

Главна страница Линкови Периоден систем Книги и списанија Експерименти Нобеловци Форум Хумор Email
  Статии публикувани во 2008
  Статии публикувани во 2007
  Статии публикувани во 2006
  Статии публикувани во 2005
  Статии публикувани во 2004
  Статии публикувани во 2003
  Статии публикувани во 2002
  Статии публикувани во 2001
  Статии публикувани во 2000
  Врвни десет
  Внесете промена
  Cool страници
  Врвни десет
  Додадете нова страница
  Периодични списанија
  Книги од странски издавачи
  Книги од домашни издавачи
Link.Hemija.net | Додадете стрница | Внесете промена | Cool страници | Врвени десет | Пребарување

  Пребарај 

Напредно пребарување

  Категории 

Универзитети
Хемиски друштва и организации
Владини агенции и лаборатории
 
Аналитичка хемија
Биохемија
Геохемија
Електрохемија
Историја на хемијата
Клиничка и медицинска хемија
Кристалографија
Образование
Општа и неорганска хемија
Органска хемија
Спектроскопија
Теориска хемија
Физичка хемија
Хемија на животна средина
Хемија на материјали
Хемометрија
Хроматографија
 
Безбедност во лабораторија
Токсични хемикалии
 
Конференции
Интернет комуникации
 
Бази на податоци
Периодни системи
Молекули
Биографии
Патенти
Софтвер
Архиви на софтвер
WAP страници
 
Хемиски портали
Хемиски хумор
 
Останати линкови

  Cool страници

Прикажани се содржините од 31 до 40 од вкупно 52 . Подредени според категорија и наслов.

Во категоријата Софтвер:

 • Computer Methods in Chemical Engineering - Интернет белешки на професорот Nam Sun Wang од University of Maryland, по предметот Computer Methods in Chemical Engineering. Примери за користење на статистички и хемометриски методи со повеќе програмски пакети и јазици (Mathcad, Matlab, Fortran, Excel
  (Додадено: 09 мај 2001, 6262 посети)
  Оценка: 10/10 од вкупно 1 глас(ови). [Оценете го сајтот]
 • CoosmoPlayer VRML client - CoosmoPlayer е бесплатен plug-in за Microsoft Internet Explorer и за Netscape Navigator. Може да го употребувате „влез“ во вистуелните светови VRML (Virtual Reality Modeling Language). Може да се користи за визуализација на на молекули
  (Додадено: 12 април 2003, 6269 посети)
  Оценка: 0/10 од вкупно 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
 • EniG. Periodic Table of Elements - Бесплатен периоден систем на елементите од хрватски автори.
  (Додадено: 09 мај 2001, 6259 посети)
  Оценка: 0/10 од вкупно 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
 • Point Group Tutorial - Software for Chemical Education - Претставува бесплатен софтвер развиен со финансиска помош од National Science Foundation (NSF) со кои студентите ќе може да ги иучуваат точковните групи и елементите на симетрија кај молекулите. Софтверот е достапен за PC и Mac.
  (Додадено: 13 јуни 2003, 6270 посети)
  Оценка: 0/10 од вкупно 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]

Во категоријата Спектроскопија:

 • Webspectra - Оваа страница е дизајнирана за да им помогне на студентите при изучувањето на спектроскопијата. Голем број на спектроскопски проблеми за вежбање. Ќе најдете, 1H NMR i 13C NMR, инфрацрвени и др видови спектри.
  (Додадено: 19 мај 2001, 6277 посети)
  Оценка: 0/10 од вкупно 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]

Во категоријата Теориска_хемија:

 • ComSpec3D - Оваа страница претставува online сервис за пресметка и визуализација на инфрацрвени и рамански спектри како и на соодветните модови на вибрации. ComSpec3D е кретенка од Computed Spectral Data 3D-Visualization. Сервисот ги визуализира инфрацрвените и Рамански спектри како и 3D анимирани верзии на нормалните вибрациони модови. Спектрите ги пресметува семиемпириски со PM3 методата.
  (Додадено: 11 септември 2003, 6260 посети)
  Оценка: 10/10 од вкупно 1 глас(ови). [Оценете го сајтот]
 • Grand Orbital Table - Голема табела на атомски орбитали - Страница со извонредни илустрации за сите орбитали со вредност за главниот квантен број од 1 до 10. Автор: David William Manthey
  (Додадено: 10 ноември 2001, 6268 посети)
  Оценка: 9.5/10 од вкупно 2 глас(ови). [Оценете го сајтот]
 • The Orbitron - A Gallery of Orbitals on the WWW - Галерија на орбитали на WWW. Ако сте студент кој се интересира да ја разбере теоријата зад орбиталите ова е страница за вас. Страницата е богата со илустрации во боја и анимации за атомските орбитали. Постои вовед за секое енергетско ниво, како и објасненија за теориајта која стои зад брановите функции.
  (Додадено: 27 октомври 2002, 6268 посети)
  Оценка: 8/10 од вкупно 1 глас(ови). [Оценете го сајтот]
 • Антиматерија - огледало на Универзумот - Што е материја и што е антиматерија? Како настанала материјата и антиматеријата? Дали антиматерија постои во сончевиот систем? Како изгледа периодниот систем на анти-елементите? Колку енергија се ослободува со анихилација на материја и антиматерија?
  (Додадено: 10 ноември 2001, 6258 посети)
  Оценка: 0/10 од вкупно 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]

Во категоријата Хемија_на_животна_средина:

[Главна стана] [Стари статии] [Периоден систем] [Линкови]
[Нобеловци] [Форум] [Хумор] [E-mail]

© Hemija.net, Скопје, Македонија. Контакт: kontakt@hemija.net