Farmahem - od 2001 sponzor na Hemija.net

Линкови на Hemija.net

Македонски дел од
хемискиот
кибер простор

Главна страница Линкови Периоден систем Книги и списанија Експерименти Нобеловци Форум Хумор Email
  Статии публикувани во 2008
  Статии публикувани во 2007
  Статии публикувани во 2006
  Статии публикувани во 2005
  Статии публикувани во 2004
  Статии публикувани во 2003
  Статии публикувани во 2002
  Статии публикувани во 2001
  Статии публикувани во 2000
  Врвни десет
  Внесете промена
  Cool страници
  Врвни десет
  Додадете нова страница
  Периодични списанија
  Книги од странски издавачи
  Книги од домашни издавачи
Link.Hemija.net | Додадете стрница | Внесете промена | Cool страници | Врвени десет | Пребарување

  Пребарај 

Напредно пребарување

  Категории 

Универзитети
Хемиски друштва и организации
Владини агенции и лаборатории
 
Аналитичка хемија
Биохемија
Геохемија
Електрохемија
Историја на хемијата
Клиничка и медицинска хемија
Кристалографија
Образование
Општа и неорганска хемија
Органска хемија
Спектроскопија
Теориска хемија
Физичка хемија
Хемија на животна средина
Хемија на материјали
Хемометрија
Хроматографија
 
Безбедност во лабораторија
Токсични хемикалии
 
Конференции
Интернет комуникации
 
Бази на податоци
Периодни системи
Молекули
Биографии
Патенти
Софтвер
Архиви на софтвер
WAP страници
 
Хемиски портали
Хемиски хумор
 
Останати линкови

  Cool страници

Прикажани се содржините од 11 до 20 од вкупно 52 . Подредени според категорија и наслов.

Во категоријата Геохемија:

 • Canadian Rockhound Geological Magazine - Бесплатен канадски online магазин за минерали, за професори, наставници по минералогијаи и за луѓе кои од хоби се занимаваат со минерали. Податоци за локации каде во Канада може да се најдат различни минерали.
  (Додадено: 21 април 2002, 6263 посети)
  Оценка: 1/10 од вкупно 1 глас(ови). [Оценете го сајтот]
 • Mineralogy Database - База на податоци за минералогија. Базата содржи повеќе од 5000 страници со податоци за минерали. Кристалографија, хемија, дифракција на рендгенски зраци, класификации, слики, дефиниции, линкови.
  (Додадено: 11 мај 2001, 6263 посети)
  Оценка: 0/10 од вкупно 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]

Во категоријата Електрохемија:

 • Quasi-reversible Voltammetric Response - Online симулатот на квази-реверзибилни волтаметриски процеси на електроди прекриени со слој од електроактовен материјал.
  (Додадено: 09 септември 2001, 6266 посети)
  Оценка: 0/10 од вкупно 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]

Во категоријата Историја_на_хемијата:

 • 100 Distinguished European Chemists - Страницата е посветена на стоте најистакнати европски хемичари (од почетокот на хемиската револуција до почетокот на XXI век).
  (Додадено: 15 март 2002, 6264 посети)
  Оценка: 10/10 од вкупно 1 глас(ови). [Оценете го сајтот]

Во категоријата Кристалографија:

 • IR and Raman Modes - Инфрацрвени и Рамански модови. Програма која ги пресметува инфрацрвените и Рамански активни модови за дадена просторна група.
  (Додадено: 12 јуни 2003, 6281 посети)
  Оценка: 0/10 од вкупно 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]

Во категоријата Образование:

 • Експерименти за вас - Претставува дел од Hemija.net наменет за, можеби, најинтересниот дел од хемијата - експериментирањето во наставата. Текстовите, сликите и видео експериментите се наменети за сите љубители на хемијата кои сакаат да видат, да уживаат, да научат нешто ново или да го шират зборот на хемијата. За оние кои мечтаат да видат некои спектакуларни хемиски експерименти (во MPG видео формат), Експерименти за вас ќе стане втор дом.
  (Додадено: 10 октомври 2004, 6259 посети)
  Оценка: 7.99/10 од вкупно 4 глас(ови). [Оценете го сајтот]
 • Квалификационен испит по хемија за медицински факултет -
  (Додадено: 11 мај 2001, 6257 посети)
  Оценка: 0/10 од вкупно 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
 • Митот за чоколадата - Статија на ChemSoc.org за хемискиот состав на чоколадата.
  (Додадено: 09 мај 2001, 6266 посети)
  Оценка: 0/10 од вкупно 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]

Во категоријата Органска_хемија:

 • Organic Chemistry Demonstration Experiments on Video - Демонстрациони експерименти по органска хемија на видео. Експериментите на оваа страница илустрираат цажни аспекти на хемијата (типови на реакции, бои, зинтези, хемија во секојдневниот живот и др.). Експериментите се едноставни за изведување, а достапни се во видео формат зашто студентите не секогаш се во состојба сами да ги изведуваат.
  (Додадено: 18 февруари 2008, 6257 посети)
  Оценка: 0/10 од вкупно 0 глас(ови). [Оценете го сајтот]
 • Organic Chemistry Help - Одличен сајт со едукативни сорджини од органската хемија! Механизми, тестови за вежбање, помош, корисни линкови прашања и уште многу други информации.
  (Додадено: 19 јули 2001, 6260 посети)
  Оценка: 10/10 од вкупно 1 глас(ови). [Оценете го сајтот]

  6 страници: 1 2 3 4 5 6 .   << Претходна страница - Следна страница >>

[Главна стана] [Стари статии] [Периоден систем] [Линкови]
[Нобеловци] [Форум] [Хумор] [E-mail]

© Hemija.net, Скопје, Македонија. Контакт: kontakt@hemija.net