350.org

Линкови на Hemija.net

Македонски дел од
хемискиот
кибер простор

Главна страница Линкови Периоден систем Книги и списанија Експерименти Нобеловци Форум Хумор Email
  Статии публикувани во 2008
  Статии публикувани во 2007
  Статии публикувани во 2006
  Статии публикувани во 2005
  Статии публикувани во 2004
  Статии публикувани во 2003
  Статии публикувани во 2002
  Статии публикувани во 2001
  Статии публикувани во 2000
  Врвни десет
  Внесете промена
  Cool страници
  Врвни десет
  Додадете нова страница
  Периодични списанија
  Книги од странски издавачи
  Книги од домашни издавачи
Link.Hemija.net | Додадете стрница | Внесете промена | Cool страници | Врвени десет | Пребарување

  Пребарај 

Напредно пребарување

  Категории 

Универзитети
Хемиски друштва и организации
Владини агенции и лаборатории
 
Аналитичка хемија
Биохемија
Геохемија
Електрохемија
Историја на хемијата
Клиничка и медицинска хемија
Кристалографија
Образование
Општа и неорганска хемија
Органска хемија
Спектроскопија
Теориска хемија
Физичка хемија
Хемија на животна средина
Хемија на материјали
Хемометрија
Хроматографија
 
Безбедност во лабораторија
Токсични хемикалии
 
Конференции
Интернет комуникации
 
Бази на податоци
Периодни системи
Молекули
Биографии
Патенти
Софтвер
Архиви на софтвер
WAP страници
 
Хемиски портали
Хемиски хумор
 
Останати линкови

  Cool страници

Прикажани се содржините од 1 до 10 од вкупно 52 . Подредени според категорија и наслов.

Во категоријата Аналитичка_хемија:

 • The Analytical Chemistry Springboard - Почетна точка за пребарувањето на делот на Интернет посветен на аналитичката хемија. Детална листа на линкови за аналитичка хемија.
  (Додадено: 01 октомври 2001, 6343 посети)
  Оценка: 4/10 од вкупно 5 глас(ови). [Оценете го сајтот]

Во категоријата Архиви_на_софтвер:

 • Mathtools.net - Архива на софтвер за потребите на инженери и научници од разни области. Голема збика програми за статистичка анализа и хемометрија за програмските јазици Matlab, C++, Fortran и др. како и за програмските пакети Excel и сл.
  (Додадено: 07 мај 2001, 6342 посети)
  Оценка: 9.74/10 од вкупно 4 глас(ови). [Оценете го сајтот]

Во категоријата Бази_на_податоци:

 • ChemoBro - Статии за хемометрија - База на податоци во која може да пребарувате статии од областа хемометрија. Добивате потполни библиографски податоци и апстракт.
  (Додадено: 10 мај 2001, 6340 посети)
  Оценка: 9/10 од вкупно 1 глас(ови). [Оценете го сајтот]
 • CRC Handbook of Chemistry and Physics - Пребарувајте бесплатно низ најпознатиот прирачник CRC Handbook of Chemistry and Physics. (Бесплатно за проба, потербно е да се регистрирате).
  (Додадено: 09 мај 2001, 6342 посети)
  Оценка: 9/10 од вкупно 3 глас(ови). [Оценете го сајтот]
 • Kemijski rjecnik & glosar - Илустриран хрватско-англиски речник и глосар. Целта на креаторите на овој речник била да се направи прегледен хемиски речник на најчесто применуваните поими во хемијата. Цртежите и графиците кои се дел од речникот би служат за да ја доближат хемијата до публиката.
  (Додадено: 23 јули 2007, 6342 посети)
  Оценка: 9.1/10 од вкупно 5 глас(ови). [Оценете го сајтот]
 • NIST Chemistry WebBook - Овозможува пристап стандардни референтни податоци. NIST Chemistry WebBook содржи: Термодинамички податоци за над 7000 органски и мали неоргански супстанци (енталпија на формирање, енталпија на согорување, топлински капацитет, ентропи и др.), термохемиски податоци (енталпии на реакции и др.), повеќе од 16.000 инфрацрвени спектри на супстанци, масени спектри на повеќе од 15.000 соединенија, UV/Vis спектри на околу 4500 супстанци, јонизациски енергии за повеќе од 16.000 супстанци, термофизички својства на 34 фулиди и др.
  (Додадено: 09 август 2003, 6340 посети)
  Оценка: 10/10 од вкупно 1 глас(ови). [Оценете го сајтот]
 • PubChem - PubChem обезбедува информации за хемиски структури и референци до други извори на информации обработувани од други бази на податоци на американската National Library of Medicine. PubChem е фокусирана на собирање на информации за мали органски молекули кои може да најдат примена во процесот на развој на нови лекови и во други биомедицински истражувања. PubChem содржи податоци за околу 850000 супстанци
  (Додадено: 03 мај 2005, 6341 посети)
  Оценка: 10/10 од вкупно 1 глас(ови). [Оценете го сајтот]
 • Германско-Англиски речник - Германско-Англиски и Англиско-Германски речник на хемиски термини.
  (Додадено: 09 мај 2001, 6344 посети)
  Оценка: 6/10 од вкупно 1 глас(ови). [Оценете го сајтот]

Во категоријата Биохемија:

 • BioMedNet - Богат извор на податоци за биохемија, биомедицина и др. Бази на податоци, прегледи, новости, линкови и спианија.
  (Додадено: 11 мај 2001, 6341 посети)
  Оценка: 8.5/10 од вкупно 2 глас(ови). [Оценете го сајтот]
 • Learning and Teaching Biochemistry - Индекс на страници со едукативни содржини за биохемија. Од биохемичари за биохемичари.
  (Додадено: 11 мај 2001, 6341 посети)
  Оценка: 10/10 од вкупно 1 глас(ови). [Оценете го сајтот]

  6 страници: 1 2 3 4 5 6 .   Следна страница >>

[Главна стана] [Стари статии] [Периоден систем] [Линкови]
[Нобеловци] [Форум] [Хумор] [E-mail]

© Hemija.net, Скопје, Македонија. Контакт: kontakt@hemija.net